23948sdkhjf

Efterträder skandal-vd vid Eksjöbostäder

Styrelserna för Eksjöbostäder, Eksjö Kommunfastigheter och Byggnadsfirma Stridh & Son har utsett Simon Karlsson som vd. 

Detta skriver Eksjö kommun i ett pressmeddelande.

Se även:

Simon Karlsson har hela sitt yrkesverksamma liv abetat  inom bygg- och fastighetsbranschen och kommer senast från uppdraget som vd på Nässjö kommun Industribyggnads och som byggchef hos Nässjö kommun. Där har han varit en central person gällande fastighets- och investeringsfrågor, byggprojekt och offentliga upphandlingar.

Han är utbildad byggingenjör och har även mycket praktiska erfarenheter med sig från sin tid som hantverkare och delägare i CSG Bygg.

– Med 28 sökande till tjänsten har urvalsarbetet och rekryteringsprocessen varit omfattande. Vi har letat efter en person som tillsammans med medarbetarna kan ta bolagen med in i framtida utmaningar såsom digitalisering, hållbarhet och energieffektivisering.

– Vi i styrelserna är övertygade om att Simon Karlsson med sin personlighet och kunskap, sitt ledarskap och sin erfarenhet från fastighetsbranschen är rätt person för uppdraget, säger Emeli Olaison, ordförande för Eksjö Kommunfastigheter  och vice ordförande för Eksjöbostäder och Byggnadsfirma Stridh & Son i en kommentar till beslutet.

Under tiden som rekryteringen av ny vd pågick tillsattes en tillförordnad vd.

Simon Karlsson tillträder tjänsten som vd för bolagen den 24 juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066