23948sdkhjf

Kommunal bostads-vd sparkas

Anlitade konsult för sju miljoner

Vd för Eksjöbostäder AB, Eksjö Kommunfastigheter AB och Byggnadsfirma Stridh & Son AB entledigas, meddelar Eksjö kommun i ett pressmeddelande .

Styrelserna för Eksjöbostäder AB, Eksjö Kommunfastigheter och Byggnadsfirma Stridh & Son har enhälligt beslutat att med omedelbar verkan entlediga Maria Lund från sitt uppdrag som vd för de tre bolagen.

Bakgrunden till styrelsernas beslut är en felaktig hantering av vissa inköp av konsulttjänster som gör att fortsatt förtroende saknas, heter det vidare.

Runt sju miljoner kronor av skattebetalarnas pengar rann iväg när vd anlitade en konsult som hon stött på under en nätverksträff.

Maria Lund har varit vd för Eksjöbostäder AB och Eksjö Kommunfastigheter AB sedan september 2015, samt vd för Byggnadsfirma Stridh & Son sedan mars 2018.

”På ett självkritiskt och noggrant sätt behöver bolagens inköps- och upphandlingsrutiner nu granskas. Detta för att kunna lära och framöver säkerställa korrekt hantering och följsamhet av regelverk och riktlinjer”, kommenterar Emeli Olaisson gällande styrelsernas fortsatta arbete.

Rekrytering av ny vd för de tre bolagen har påbörjats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125