23948sdkhjf

Stor byggnadsställning rasade i centrala Göteborg

En 30 meter lång och sex våningar hög byggnadsställning rasade omkull under tisdagseftermiddagen – "I nuläget inga indikationer på skadade eller att det ska finnas personer under ställningen", uppger räddningstjänsten.
En sex våningar hög byggnadsställning i korsningen Kungsportsavenyn och Engelbrektsgatan i centrala Göteborg rasade under tisdagseftermiddagen – enligt tidningen Göteborgs-Posten ska raset ha skett vid 13:30.

Bygg-vdn: "Någon kan ha lossat delar"

Räddningstjänsten Storgöteborg är på plats med ett 40-tal brandmän och ledningsenheter och söker efter personer som eventuellt kan ha hamnat under den rasade ställningen.

"I nuläget finns inga indikationer på skadade eller att det ska finnas personer under ställningen", skriver man i ett pressmeddelande vid 14:30.

Byggnadsställningen sträckte sig 6 våningar hög och 30 meter lång – hela körbanan nedanför är nu blockerad av den rasade ställningen.

– Allt bara rasade, det var fruktansvärt, säger vittnet Anita Claesson, som satt på en restaurang i närheten, till GP.

Fyra ambulanser ska vara på plats och området är även avspärrat. Efter att genomsökandet är helt klart kommer räddningstjänsten rensa upp och göra en kontroll för att förhindra fortsatt ras från fasaden.

Building Supplys reporter Andréas Göransson var på plats vid cirka 14:50, och beskriver området som "ett enda stort kaos":

– Avspärrningar och damm överallt, många nyfikna som fotade och trängdes vid avspärrningarna. De som ska rensa upp kommer ha en hel del att göra, rapporterar han från Engelbrektsgatan, som nu är helt avspärrad.

Vd:n för bolaget som byggt ställningen, No problems scaffolding, uppger till GT att han är på väg till platsen.

– Det vi gör initialt är att vi gör en lägesrapport på vad som kan ha hänt. Sedan röjer vi undan, sedan får det bli en utredning av vad som hänt. Jag är inte själv på plats men är på väg dit, sade vd Kim Hansen till GT, cirka en timme efter att raset inträffade.

Se video från platsen nedan:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078