23948sdkhjf

Byggbolag drivs vidare efter konkurs

Bristen är nästan 80 miljoner i det konkursade byggbolaget MB Eriksson Bygg och Fastighet. Nu köper ägarna delar av konkursboet.
Det var i januari i år som företaget själva lämnade in sin konkursansökan till Uppsala tingsrätt, eftersom man inte längre hade möjlighet att betala sina skulder.

Advokaten och konkursförvaltaren Peter Roth har utrett konkursen, som förutom rörelsedrivande MB Eriksson Bygg och Fastighet AB även innefattar Eriksson Bygg AB och Batakare Holding AB, skriver Enköpings-Posten .

Läs också: 80-miljonersbolag i konkurs

Företaget drivs vidare
I konkursbouppteckningarna som lämnats till tingsrätten framgår att bristen i konkurserna uppgår till nästan 80 miljoner kronor. Under arbetet har Peter Roth också undersökt möjligheten att sälja delar av konkursboet.

– Vi har sålt rörelsen i MB Eriksson Bygg och Fastighet till dem som ägde verksamheten innan den gick i konkurs, säger han till tidningen.

Enligt Peter Roth kommer verksamheten nu att placeras i bolaget SGE Construction AB.

Han säger till Enköpings-Posten att det var viktigt att försöka sälja rörelseverksamheten för att kunna säkra arbetstillfällena för de 70 personer som arbetat i bolagen innan konkursen. Hur mycket försäljningen gett vill inte Peter Roth svara på, enligt tidningen.

Krav på 84 miljoner
I bouppteckningarna framgår att knappt 200 små och stora företag, banker, försäkringsbolag, finansbolag samt Skatteverket har krav på cirka 84 miljoner kronor. I MB Eriksson Bygg och Fastighet finns tillgångar på drygt fem miljoner, vilket innebär att bristen stannar vid 79 miljoner kronor, enligt konkursbouppteckningarna. Det innebär att många av de som har krav på företagen blir utan pengar, skriver Enköpings-Posten.

– Under arbetet med konkursen har det funnits en hel del reaktioner på detta från olika personer och företag som berörts, säger Peter Roth till tidningen.

Statlig lönegaranti använd
I bouppteckningarna kan man också läsa att den statliga lönegarantin har nyttjats och att totalt cirka 2,6 miljoner kronor betalats ut till anställda i de konkursade bolagen, skriver Enköpings-Posten.

Inom kort ska ett så kallat edgångssamnmanträde hållas där företrädare för de företag som gått i konkurs ska intyga att uppgifterna i konkursförvaltarens bouppteckning är korrekta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078