23948sdkhjf

80-miljonersbolag i konkurs

Konkursförvaltaren: "Det är en tuff och svår situation just nu".
Enköpingsföretaget MB Eriksson Bygg och Fastighets AB, specialiserade bland annat inom bygg och markarbeten, har försatts i konkurs. Det rapporterar Enköpings-Posten.

Enligt tidningen var det i tisdags förra veckan som företaget, med 80 miljoner i omsättning och ett 30-tal anställda, själva lämnade in en konkursansökan till Uppsala tingsrätt.

Advokaten Peter Roth har av tingsrätten utsetts till konkursförvaltare i ärendet.

– Det är en tuff och svår situation just nu och det finns en hel del känslor och besvikelse hos de människor som påverkas av detta, vilket är fullt naturligt, säger Peter Roth till Enköpings-Posten.

– Den förklaring som jag fått är att en kund hävt ett uppdrag när den skulle göra sin första delbetalningen till MB Eriksson Bygg och Fastighet. Detta ska ha lett till den situation som man befinner sig i nu, forsätter han.

Enligt konkursförvaltaren finns det intressenter som kan tänka sig att ta över verksamheten. Men skulle företaget läggas ned kan det få konsekvenser för flera leverantörer, skriver Enköpings-Posten. Bolagets leverantörsskulder uppgår just nu till 18 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079