23948sdkhjf

Nu rullar HSB Living Lab in i Göteborg

Första gången i Göteborg som ett byggprojekt av den här storleken ska uppföras med hjälp av prefabricerade moduler.
Building Supply har tidigare skrivit om Living Lab.

Och snart är det dags. Söndagen den 7 februari går den första lastbilen från fabriken i Emtunga, i Vara kommun, med modulerna. Huset klickas ihop på plats och ska stå färdigt inom två veckor.

– Montaget är tidspressat och krävande och måste följa en exakt tidsplan. Vi har två veckor på oss med reservation för väder och vind. Därefter tar HSB och Chalmers vid och ansvarar för det invändiga färdigställandet inför inflyttningen i juni, säger Mic Möller, projektchef på Swedish Modules.

Själva transporten genomförs med låglastade trailers, 13,35 m långa, specialbyggda för ändamålet. När modulerna – som i genomsnitt väger 20 ton styck – är på plats i Göteborg väntar en kran med 200 ton lyftkraft och extra lång hävarm som ska lyfta upp modulerna.

– HSB Living Lab byggs smidigt som ett lego vilket gör att vi stör omgivningen minimalt. Allt är förberett innan, väggar, kök, toaletter och fönster. Till och med de 2 000 sensorerna som forskarna ska ha att mäta de boendes beteende och vanor är redan installerat, säger Rickard Malm, produktionsansvarig HSB Living Lab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078