23948sdkhjf

HSB Living Lab är igång

Den 11 september byggs den första modulen till vad som ska bli forskningshuset HSB Living Lab.
Den första modulen av vad som ska bli totalt 44 stycken rullar in i Swedish Modules fabrik i Emtunga i Västergötland under fredagen.

— Det är alltid en speciell känsla att sätta spaden i jorden i ett stort byggprojekt. Även om det i detta handlar om att den första modulen av det som ska bli HSB Living Lab startar upp i fabriken. Det är också typiskt för hela HSB Living Lab: det här är långt ifrån ett vanligt byggprojekt. Ambitionen med detta levande laboratorium är det ska vända upp och ner på bilden hur vi kan bo och leva hållbart i vardagen, säger Emma Sarin, projektledare för HSB Living Lab i ett pressmeddelande.

Under första halvan av 2016 ska experimenthuset HSB Living Lab stå klart för inflyttning i Johanneberg Science Park vid Chalmers.

Läs också: Så här kommer HSB Living Lab att se ut

HSB Living Lab är ett samarbetsprojekt mellan en rad aktörer med målsättningen att skapa ett experimenthus för framtidens boende. I husets 29 lägenheter kommer studenter och gästforskare leva i en forskningsarena där ny teknik och arkitektur hela tiden förändrar hemmiljön.

HSB Living Lab är tänkt att vara en flyttbar byggnad som både består av studentbostäder och en utställningsdel med kontor, en socialt inriktad tvättstuga, möteslokal och en utställningslokal för forskningsresultat.

Swedish Modules står för produktionen av de lego-lika modulerna.

— Att tillsammans med övriga partners, projektera och leverera den fysiska byggnaden ovan mark till projekt HSB Living Lab, är klart meriterande för oss som modulär aktör. Vi har lång erfarenhet av att leverera projekt till kliniska branscher och offshoreindustrin, men detta blir ett av våra största enskilda projekt där våra moduler skall tillgodose fastighetsmarknadens och forskningens krav på boende och arbetsytor, säger Mats Stoltz, vd på Swedish Modules i ett pressmeddelande.

HSB Living Labs huvudpartners:
Chalmers, HSB, Johanneberg Science Park


Samarbetspartners:
Bengt Dahlgren, Electrolux, Göteborg Energi, Peab, Tengbom, Vedum, Tieto, Akademiska Hus, Swedish Modules
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078