23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Upphandling av solceller

Det är många företag som nu jobbar hårt för att anpassa sig till det förnyelsebara samhället.

Det förnyelsebara samhället handlar till väldigt stor del om att använda energi som är förnybar. Hållbarhet handlar också om att återanvända, tillverka med högre kvalitet, vara mer resursmedveten med mera men energianvändningen är en central del i arbetet för att nå ett hållbart samhälle. 

En av de bästa resurserna i ett samhälle som fokuserar på hållbar energi är solen. Det är därför att betrakta som ett otroligt framsteg att tekniken för att ta till vara solens energi har utvecklats så fantastiskt och nu gör det möjligt att försörja hela städer med energi från solceller. 

För företag som vill vara framsynta har det därför länge varit av högt intresse att börja använda solceller för att få energi till sin verksamhet. I den tid vi befinner oss nu är det dock mer än framsynthet som gör solceller intressanta, nu har vi istället en situation där det är av intresse för företag att ta in solcellsofferter av den enkla anledningen att solceller an vara det absolut mest effektiva sättet att alstra energi. Detta gäller numera även i Sverige, som tidigare inte var lika effektivt för solceller på grund av det bistra klimatet och korta dagarna på vintrarna.

Att tänka på vid upphandlingar
Ett företag som står i begrepp att ta in solcellsofferter bör dock tänka igenom processen noga innan man börjar. Först och främst måste man tydligt beskriva sina behov i en offert, och för att veta dessa behov är det några saker man bör ta reda på:

- Man bör undersöka olika platser där det kan vara lämpligt att placera solcellerna

- Dessa platser bör kontrolleras utifrån möjligheten för att solen ska nå dit

- Om solcellerna ska placeras på ett tak och taket lutar är det viktigt att mäta vinkeln på lutningen

 

Sänd till en kollega

0.016