23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad ska man tänka på då man köper en tvättmaskin?

Det finns mycket att tänka på när man ska köpa en ny tvättmaskin.

Det finns mycket att tänka på när man ska köpa en ny tvättmaskin. Först och främst bör du tänka på var du kommer att ställa den. Hur stor får den vara och föredrar du att ha luckan framme eller ovanpå? En frontmatad tvättmaskin har luckan på framsidan. Detta är att föredra om du vill ha en avlastningsyta eller torktumlare ovanpå maskinen. Toppmatade tvättmaskiner fylls däremot ovanifrån. De har ofta mindre kapacitet men är praktiska i små och trånga utrymmen.

 Vilken modell passar dig?
 
Om du bor ensam kanske det räcker med en mindre tvättmaskin, medan en storfamilj kan behöva en större storlek för att slippa tvätta i flera omgångar. Det finns även tvättmaskiner kombinerade med torktumlare för att göra det extra snabbt och behändigt.

Även om det kan vara frestande att köpa den billigaste modellen bör du tänka på att du troligen kommer att behöva använda en tvättmaskin regelbundet under resten av ditt liv. Därför kan det vara lönsamt att investera i en högkvalitativ och hållbar maskin med längre garanti.

Tekniska detaljer
 
När du väl har bestämt dig för storlek, modell och prisklass kan du titta närmare på maskinens övriga egenskaper. Nuförtiden har de flesta tvättmaskinerna olika program anpassade för olika material. Man kan även välja eko- eller snabbtvätt om man vill ha ett kortare tvättprogram än standardtvätt.

Med en gammal tvättmaskin med hög energiförbrukning kan det bli dyrare att tvätta i längden. Nytillverkade tvättmaskiner har däremot vanligtvis högsta möjliga energiklass, vilket innebär att de är energieffektiva. Många moderna maskiner har även sensorer som anpassar mängden vatten som används beroende på mängden tvätt i maskinen. Detta kan minska din vattenförbrukning och är ett miljövänligare alternativ.

Det kan även vara bra att ta en titt på tvättmaskinens centrifugeringseffekt, speciellt om du inte har en torktumlare. Med en snabb centrifugering torkar tvätten fortare.

 

Sänd till en kollega

0.032