23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Motverka onödigt slitage

Bostadsaffären har gått i lås till ett pris som du kan leva med.

Dock vill du att huset ska bli i bättre skick än det är nu och inte bidra till slitage på ytskikt och vitvaror som gör att du i framtiden måste sälja boendet till ett lägre pris än vad du tänkt.

Det gäller att ha en genomtänkt plan för ändringar som kan göras för att boendet både ska bli finare och stå emot tidens gång. Vi delar med oss några tips och idéer på vad du kan börja med redan idag.

Renovera där det behövs
Det kan vara läge att göra en renovering i tidigt skede. Tyvärr kan det vara kostsamt. Om du hyr ut din bostad, till exempel över en sommar när du åker bort på långsemester, kan det vara ett sätt att tjäna lite extra pengar. Många väljer att hyra ut sin bostad på bostadsportal där de kan hitta mängder av människor som letar efter ett andrahandsboende. Du kan också sälja av prylar och annat som du inte längre behöver. Här kan du kika på en praktisk köp och sälj-avdelning och kanske kan dina gamla prylar bli någon annans fynd.

Undvik fuktskador
Ett badrum håller i ungefär 20 år utan renovering. Speciellt badrummet är mycket utsatt för fuktskador då vattenånga från duschen utsätter golv och väggar för fukt. Se till att alltid öppna badrumsdörren och vädra ut ordentligt. Många väljer att installera golvvärme eftersom det förhindra väta att tränga in i fogarna. När det uppstår sprickor i fogarna tränger vattnet gärna in och ger fuktskador.

Se över ventilationen så att den fungerar som den ska. Det ska vara torrt i badrummet cirka en halvtimme efter dusch.

Ta hand om dina gamla golv
Vackra rustika, gamla ekgolv gör ofta att ett prospekt säljer bra. Dagligt slitage kan dock slita på golven. Repor uppstår när stolar skrapar mot golvet och husdjurs tassar dras mot ytan under en intensiv lek. Därför är det en god idé att lägga tjocka mattor vid passager där det är mycket trafik från familjemedlemmar och husdjur. Även under matsalsbordet och middagsbordet bör det finnas en matta eftersom man spiller mycket mat, vätska och drar runt stolarna. Det avhjälper också en del att sätta möbeltassar längst ut på stolsbenet.

Man kan också behandla golven med jämna mellanrum så att de blir mer motståndskraftiga mot slitage. Lite golvsåpa gör susen vid varje veckostädning.

Sänd till en kollega

0.016