23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Synglas och härdat glas – så använd specialglas inom industrin

Synglas inom industrin blir allt vanligare. Dessutom används en rad andra olika typer av specialglas.

Det finns ett flertal användningsområden för specialglas. Bland annat kan de användas för att övervaka gaser och vätskor samt för att skapa en säkrare arbetsmiljö för de anställda inom industrin.

Synglas och härdat glas är två exempel på specialglas som nyttjas för att effektivisera och säkra upp tillverkningsprocesser

Synglas för övervakning av känsliga processer inom industrin
Det finns synglas med många applikationer. Bland annat används synglas för att övervaka en process i en behållare. Processen pågår i behållaren samtidigt som inspektören - som befinner sig på andra sidan av synglaset - kan ha full koll på vad som händer. Inspektören riskerar inte att komma i kontakt med vätskor, gaser eller andra känsliga delar av processen.

Det finns åtminstone två vanliga anledningar till att kontakt med processen är inte är önskvärt. Processen kan störas vid kontakt och/eller så kan kontakt processen innebära en hälsorisk för inspektören.

Samtidigt fyller synglaset ofta en funktion genom att hålla vätska, gas eller andra vitala delar av processen på plats.

Synglas används inom branscher som livsmedelsbranschen, medicin och tillverkning. Det finns många exempel på hur användningen av synglas har lett till effektivisering av verksamheten som i sin tur lett till ökad vinst för företaget.

Härdat glas - för extra tålighet och böjbarhet
Härdat glas kan även kallas även för tempererat glas eller säkerhetsglas. Säkerhetsglas används bland annat för fönsterrutor som sitter i golvhöjd och som befinner sig på någon av de övre våningarna i ett hus. 

Säkerhetsglaset är svårforcerat vilket är en nödvändighet i dessa fall för att det inte ska finnas en risk för olyckor. Om fönsterrutan misstas för en öppning och någon springer in i rutan får den inte gå sönder då det kan leda till en fallolycka. Säkerhetsglas eller härdat glas används både i privatbostäder och inom industrin.

Resistent härdat glas är populärt inom industrin av flera anledningar. Det har god reptålighet, ökad motståndskraft mot temperaturväxlingar och förbättrad böjhållfasthet. Tillämpningarna är många och behoven stora. Därför levereras det stora mängder härdat glas till de växande industrierna varje år.

Sänd till en kollega

0.016