23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur gammeldags griffeltavlor sparar pengar och miljö inom restaurangnäringen

Restaurang- och caféverksamheter ställer stora krav på lokaler och val av byggnadsmaterial.

Dessa krav kommer från lagstiftning som är extra hård för företag som arbetar med försäljning av mat men ännu mer från den notoriskt kräsna kundkretsen.

Att locka nya kunder till en restaurang, bar eller café samtidigt som man behåller de lojala kunder man redan har är en svår balansgång som alla som är verksamma inom branschen brottas med. Därför måste varje uppgradering och inköp planeras noga och man måste hela tiden överväga hur olika ändringar kan påverka kundens totalupplevelse.

I moderna Sverige där vi allt fler inom restaurangbranschen arbetar helt utan kontanter och mycket marknadsföring sker via internet och sociala medier kan det därför komma som en överraskning att många krogar och restauranger frekvent använder sig av griffeltavlor och blackboards som en central del av sin marknadsföring.

Fördelarna med griffeltavlor för utomhusskyltning
En griffeltavla kan verka gammeldags men förutsatt att man köper en griffeltavla som är lämpad för utomhusbruk har den överlägsen hållbarhet jämfört med de flesta typer av gatupratare och andra utomhusskyltar i plastmaterial. En griffeltavla med staffli i trä åldras dessutom på ett attraktivt sätt när den utsätts för utomhusvädret. Det gör att en griffeltavla är en enkel lösning där man snabbt kan ändra sin skyltning och dessutom har en utomhusskyltning som bådar för en genuin och trevlig upplevelse.

Olika typer av griffeltavlor för inomhusbruk
Väggmonterade griffeltavlor och tavlor med staffli är båda utmärkta val för att skylta med dagens rätt och andra specialerbjudanden i en restaurang eller ett café. Det ger ett hemtrevligt intryck och en gammeldags charm till restaurangens inomhusmiljö samtidigt som det minskar ner behovet av att skapa nya trycksaker och engångsskyltar. Även så kallade minskyltar är mycket populära som prisskyltar speciellt i caféer och på konditori.

Sparsamt både för miljön och plånboken
Fördelen med griffeltavlor är att de kan användas om och om igen och rätt sköta har de betydligt längre livslängd än de flesta andra typer av skyltning. Detta gör att en griffeltavla av hög kvalitet på sikt är ett mycket kostnadseffektivt alternativ som passar de flesta typer av restauranger och barer. Detta hjälper dessutom till att göra de till ett mycket miljövänligt alternativ.

Skapa en trivsam miljö
Förutom god mat och dryck har alla företag inom restaurangnäringen det gemensamt att de hela tiden måste arbeta med att skapa en trivsam och angenäm upplevelse för sina kunder. Det är här griffeltavlorna har en av sina största styrkor. De skapar en tidlös retrokänsla som de flesta restaurangbesökare uppskattar. De går på ett trevligt sätt införliva i en gammal och traditionellt inredd lokal men skänker också en touch av gammal charm till en mer modernt inredd lokal. Denna mångsidighet gör att griffeltavlan lär hänga med långt in i framtiden.

Sänd till en kollega

0.016