23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bidé allt vanligare i svenska nybyggen

Bidé är ett hushållsverktyg som aldrig riktigt slagit genom i Sverige.

Trots att bidé är ett vanligt inslag i princip på alla toaletter i grannlandet och före detta svenska territoriet Finland är detta något vi inte ser i våra egna badrum. Fördelarna är dock många. Godare hygien och bättre hälsa. Kanske är det i just kulturer där detta premieras extra mycket som bidén finns synlig i badrummet. Både i mellanöstern och i stora delar av Sydostasien används bidé flitigt för att känna sig ren efter ett toalettbesök. Faktum är att denna användning minskar både bakterietillväxt i de nedre regionerna lika mycket som ökar livslängden på dina underkläder, som ju slipper bli onödigt smutsiga. Vilket ju kan kännas bra om du vill vara fräsch till intima möten efter ditt toalettbesök.

Bidé är ett miljövänligt alternativ
Användandet av bidé innebär en klar ekonomisk vinning för dig. Förutom vinster i form av hygien och hälsa är det hela en positiv effekt på miljön med. Det beror på att användandet av toalettpapper i många fall minskar, och det är också meningen med bidén. Bidén kan rent funktionellt vara en del av din toalett i hemmet. Allt du behöver är en slang, vilket i folkmun kallas för handhållen bidé. Rent traditionellt är det dock de separata modellerna av bidé vi är vana vid att se, och speciellt när vi är ute och reser i världen med mer frekvent användning av denna. De alternativ som finns för dig som är sugen på att införa en livsförändrande detalj i ditt hem är den golvstående bidén, eller en vägghängd modell, och sist men inte minst den som kallas för Back-to-wall och är en bidé som ställs ända in mot väggen. Frågan om vilken du väljer beror ofta på vad du rent estetiskt föredrar, men också på faktorer så som plats i ditt badrum. Vad man kan tänka på är att vägghängda varianter alltid gör det lättare för dig att hålla rent i badrummet och kring din toalettutrustning. Denna modell är också ett givet alternativ för dig som redan har en vägghängd toalett.

Snygga bidéer till ditt badrum
Oavsett om du gillar eleganta modeller med runda kanter, eller lite mer uttrycksfulla versioner av VVS finns det fler modeller att välja på än vad som oftast är väntat av kunden. Ifö, Duravit, Gustavsberg, Lavabo och Villeroy & Bosch erbjuder modeller som oftast både är uppskattade av svenskar och som också står för den största försörjningen av dem i vårt land. Vita, blänkande bidéer i hållbart porslin – som ofta även är skyddat med en hinna som gör det lättare för dig att skölja rent bidén! Dessutom kan du enkelt få tag på ett bidéelement, bidéblandare och fräcka elektriska toaletter med inbyggd bidé som är så vanliga i Japan! 

En bra investering
Visst tar den i vissa fall lite extra plats, men har du ett litet badrum finns det mycket praktiska varianter som gör ditt val effektivt. I slutändan kan du avnjuta alla av bidéns positiva effekter oavsett budget och yta i ditt badrum. Det är just därför man oftare väljer att installera denna i nya svenska byggen.

Sänd till en kollega

0.047