23948sdkhjf

Bygghandelskedja erbjuder klimatkalkyler

Bygghandelskedjan Optimera signerar samarbetsavtal med hållbarhetsplattformen Prodikt och erbjuder sina kunder klimatkalkyler.

Lagen om klimatdeklarationer för byggnader började gälla den 1 januari 2022. Detta, tillsammans med ett ständigt ökat behov av att, på ett smidigt och resurseffektivt sätt, kunna tillgodose marknaden och dess aktörer med korrekt hållbarhetsinformation för byggprodukter har lett fram till ett konkret och långsiktigt samarbetsavtal. mellanOptimera  och Prodikt (Carbonzero AB).

Samarbetet har mynnat ut i en service som nu Optimera kommer att erbjuda alla sina kunder. Den innehåller bland annat smidiga klimatkalkyler vid offertskede, rådgivning vid produktval och , i förlängningen, en möjlighet att göra smidiga klimatdeklarationer. Många av Optimeras kan idag få egna resurser för att hantera dessa nya kravställningar och detta är ett progessivt steg för att underlätta för kunderna att kunna arbeta aktivt med frågor.

Vi insåg att det tar tid för våra kunder att hitta relevant klimatinformation för just den eller de produkter som ska byggas i ett projekt. Dessutom måste information beräknas för att bli jämförbar, kommenterar Henrik Björk, hållbarhetsansvarig för Optimera och fortsätter:

Samarbetsavtal kunde för oss att hjälpa våra redan vid produktvalet men också att kunna stötta med snabba klimatkalkyler redan vid offertskedet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.281