23948sdkhjf

Wästbygg ska mätta projekten med egentillverkad fossilfri el

Wästbygg Gruppen och Varberg Energimarknad tecknar en avsiktsförklaring om  återupprättandet av två vindkraftverk samt byggnation av en ny solcellspark.

Avtalet rör två vindkraftverk som tidigare har stått i Bäckagård, Tvååker och nu ska tas i bruk igen. Vidare ska de bygga en ny solcellspark strax söder om Varberg, vilket skulle ge cirka 12 GWh ny elproduktion årligen.

Detta kommer att täcka upp den elkonsumtion Wästbygg Gruppen förbrukar i samtliga projekt under ett år, vilket i genomsnitt ligger på runt 7 GWh.

För att genomföra byggnationen och säkerställa framtida drift, har parterna för avsikt att bilda ett gemensamägt driftbolag där Wästbygg Gruppen blir majoritetsägare med 75 procent av aktierna.

Målsättningen är att produktionsanläggningarna ska stå klara under det tredje kvartalet 2023.

– Hållbarhet genomsyrar alla delar av vår verksamhet och ska vi nå vårt mål om att vara fossilfria 2030 inom el, värme, transporter och avfall så behöver vi fortsätta arbetet med att gå från ord till handling.

– Varberg Energi är redan idag Wästbygg Gruppens huvudleverantör av miljömärkt el och det kändes därför naturligt för oss att bredda vårt samarbete med dem för att öka tillgången på förnybar el och därmed bidra till den hållbara omställningen, säger Jonas Jönehall, vd och koncernchef Wästbygg Gruppen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078