23948sdkhjf

NCC bygger ut gymnasieskola i Västerås

NCC ska tillsammans med Västerås stad expandera Carlforsska gymnasiet i Västerås för cirka 150 miljoner svenska kronor.

Tillbyggnaden möter den växande skolans utmaningar och behov. Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med Västerås stad. 

Projektet omfattar tillbyggnad till Carlforsska gymnasiet som ligger centralt i Västerås och den nya byggnaden F-huset omfattar cirka 4 300 kvadratmeter i två plan.

För att knyta samman huset med befintlig skolbyggnad byggs en förbindelsegång på plan två. I uppdraget ingår även en skolgård och förbättring av hela gymnasiets utemiljöer.

Skolbyggnaden certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Projektet är också ett av två pilotprojekt som NCC utför tillsammans med Chalmers Industriteknik och Cramo. I projekten mäts energianvändningen med syftet att öka kunskapen om vad som påverkar olika poster på byggarbetsplatser och faser i byggprocessen samt att fastställa nyckeltal.

 Parallellt pågår projektering för Persboskolan i Skultuna.

– Genom att NCC och Västerås stad arbetar nära och från tidigt skede kan vi ta tillvara erfarenheter och vår samlade kunskap, vilket kortar planeringstiden och ger synergieffekter i projekten,, säger Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden.

Markarbeten har påbörjats och skolbyggnaden ska vara klar till sommaren 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11