23948sdkhjf

Nytt mätverktyg minskar risken för byggolyckor

Nu ska det vara är möjligt att mäta säkerhetsklimatet på byggarbetsplatser på ett enkelt, digitalt och standardiserat sätt med hjälp av ett verktyg på 14 språk.

PQi är världens första automatiserade molntjänst för kvalitetsmätning av byggprojekt, uppger Thomas Samuelsson, vd på mjukvarubolaget Binosight.

– Ett enkelt och standardiserat sätt att mäta säkerhetsklimatet i byggprojekt har legat högt upp på mångas önskelista. Det känns väldigt meningsfullt att kunna bidra till den sociala hållbarheten i projekten. 

Den nya mätningen hjälper till att fånga upp signaler på säkerhetsbrister tidigt i projekten. Därmed läggs grunden för att agera proaktivt i stället för att tvingas konstatera att olyckan redan varit framme.

Binosight har tillsammans med Håll Nollan utvecklat en ny enkät för att mäta säkerhetsklimatet i byggprojekt. Mätningen baseras på åtta standardiserade frågor som utvecklats tillsammans med specialister inom arbetsmiljö och säkerhet. Frågorna är testade i byggprojekt och statistiskt validerade. Tillsammans utgör de ett mått, kallat ”Säkerhetsklimat”, som tar tempen på säkerhetsbeteende i projekten.

– Mätning av säkerhetsklimat ingår nu som en standardkomponent i mätverktyget PQi, säger Thomas Samuelsson, vd på mjukvarubolaget Binosight.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095