23948sdkhjf

Solceller på tak blir standard i Malmö

I Malmö stads budget 2022 har det avsatts tio miljoner kronor extra till satsningar på klimatet för att nå de högt ställda miljömålen. Som en del i det arbetet ska nu solceller på nybyggda eller renoverade tak bli standard.

För att möta behovet av egenproducerad förnyelsebar energi ska solceller på tak bli standard vid nybyggen och renoveringar av Malmö stads fastigheter. Det monteras till stor del i dag, men bara där det är ekonomiskt lönsamt. Framöver ska solceller investeras på alla fastigheter för att nå målet om att Malmö ska försörjas till 100 procent av förnybar och återvunnen energi. Överskottselen som produceras av fastigheter med låg energiförbrukning kan säljas och där negativa driftskostnader uppstår kan berörd nämnd ansöka om kompensation.

– Nu växlar vi upp arbetet med klimatomställningen ännu ett snäpp för att nå målen och investera i en miljövänligare framtid. Investeringar i solceller är en viktig del för att skapa en hållbar och långsiktig energiförsörjning i Malmö, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094