23948sdkhjf

Byggbolag förlorade tvist om försäkringskrav

Byggbolag förlorade i tvist om försäkringskrav vid upphandling. Försäkringsbolaget skrev fel försäkringsbelopp och därför underkändes byggbolagets bud.

Beslutet överklagades till domstol — men nu har förvaltningsrätten i Linköping slagit fast att det inte finns skäl att ändra på kommunens beslut att underkänna företagets anbud, skriver Sak & Liv.

Nu i våras genomförde Linköpings kommun en offentlig upphandling av byggföretag i samband med ett bygge av bostäder i kommunen — Norrberga etapp 6 i Sturefors utanför Linköping.

Ett av de företag som lämnade in anbud i upphandlingen var Svensk Mark- och Anläggningsbolagen i Öst, som varit med på tidigare etapper av byggnationen i Norrberga.

I den förenklade upphandlingen ställdes bland annat krav på att sökande skulle ha en ansvarsförsäkring omfattande förmögenhetsskada med ett försäkringsbelopp på minst 2 miljoner kronor. Men i handlingarna som SMA Öst lämnade in framstod det nämligen som om det maximala försäkringsbeloppet på företagets försäkring var 1 miljon kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078