23948sdkhjf

Biljana Pehrson blir ny vd på Nordr efter avhoppet från Castellum

Biljana Pehrsson blir ny Sverige-vd för bostadsutvecklaren Nordr och går därmed vidare efter bara 33 dagar som vd på Castellum. 

Jag har fått massor av erbjudanden men tagit tid på mig, säger Biljana Pehrsson till Dagens Industri.

– Biljana Pehrsson är ett av de mest respekterade namnen i branschen. Med henne får vi en stark, erfaren och skicklig ledare med stor kunskap om affär, ledarskap och företagsbyggande. Jag är både glad och stolt över att vi lyckats få till den här rekryteringen, säger Nordrs koncernchef Andreas Martinussen.

Biljana Pehrsson blev koncernchef för Castellum i november 2021 efter uppköpet av Kungsleden, där hon varit vd sedan 2013. Under tiden som vd på Kungsleden genomförde hon ett omfattande strategiskifte och grundlade en tillväxtresa där bolagets fastighetsvärde växte från 14 till 43 miljarder kronor.

Kungsleden var en stor och spännande resa. Nu ser jag fram emot nästa spännande resa med Nordr, att både befästa bolaget i Sverige och växla upp den hållbara tillväxtresa vi ser framför oss, säger Biljana Pehrsson.

Biljana Pehrsson har gedigen erfarenhet av fastighets- och finansbranschen i Sverige, Norden och Europa. Hon ingår i Nordrs koncernledning, som leds av nye koncernchef Andreas Martinussen.

Castellum, med Rutger Arnhult som styrelseordförande, förvärvade Kungsleden i november 2021. Då var planen att Biljana Pehrsson, som då var vd för Kungsleden, skulle gå in i rollen som vd och koncernchef för hela Castellum.

Hon tillträdde sin post den 8 december. En månad senare lämnar hon den 10 januari sitt uppdrag och Rutger Arnhult tar över med omedelbar verkan.

   Kommentera en artikel
   Meddela redaktionen
   Utvalda artiklar

   Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

   Sänd till en kollega

   0.094