23948sdkhjf

Sandbäckens utser ny koncernchef

Christoffer Järkeborn tillträder i september rollen som vd för Sandbäckens. Han övertar rollen från Mikael Matts som renodlar sitt CEO-uppdrag för Nimlas Group.

Christoffer Järkebom startade sin karriär inom politiken och har under många år arbetat i olika förtroendeuppdrag såväl lokalt som nationellt. De senaste tio åren har han haft olika chefsbefattningar inom Skanska, såsom Head of Public Affairs, Distriktschef inom byggverksamheten och senast som Regionchef för Skanskas bostadsutveckling i Stockholm.

– Jag hälsar Christoffer varmt välkommen till Sandbäckens. Christoffer har en utomordentlig förmåga att utveckla affärer och har ett fantastiskt ledarskap. Detta kommer, tillsammans med den starka lokala närheten, entreprenörskapet och den gedigna yrkeskunskap som finns inom Sandbäckens att bli en otroligt bra kombination för koncernens fortsatta utveckling, säger Mikael Matts, CEO Nimlas Group. 

Sandbäckens är en av Sveriges ledande aktörer inom installation och service av fastighetstekniska tjänster. Koncernen består av nästan 40 affärsdrivande dotterbolag som sysselsätter knappt 1 000 medarbetare på ett 50-tal orter runt om i landet.

–  Jag är mycket glad över att få bli en del av Sandbäckens tillväxtresa. Installationer har en nyckelroll för att nå ett klimatneutralt samhälle och här ska vi skapa nya affärsmöjligheter i den gröna omställningen, säger Christoffer Järkeborn. 

Christoffer Järkeborn kommer att utgå från Sandbäckens och Nimlas nya kontor i Solna och kommer att tillsammans med Fredrik Setréus (CFO) ingå i NLT (Nimlas Leadership Team).

Christoffer Järkeborn tillträder i september rollen som VD för Sandbäckens, Foto: Anna Simonsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094