23948sdkhjf

Flügger fasar ut sitt mest populära färgsortiment

Flügger slutar med produktionen av den populära färgen Flutex. Anledningen är att företaget vill uppfylla strängare miljökrav. 

Istället för denna träder det in mer miljövänliga serier med svanenmärkning och – för en av serierna – hinkar av 50 procent återvunnen plast.

Nu har Flügger påbörjat sin hittills största produktändring.

Flügger väljer att fasa ut Flutex som är deras mest populära färgtyp till förmån för de uppgraderade varianterna i Flüggers sortiment: Flügger Dekso, Flutex Pro och Flügger Perform.

– Detta är den största produktförbättringen i Flüggers historia och samtidigt en utmanande sådan. Vi går nämligen in och ersätter kundernas favoritprodukt. Men sett för hela sortimentet så byter vi till betydligt bättre och skonsammare versioner av redan befintliga produkter och förväntar oss ett bra mottagande, säger produktchef Christian Backman.

För den professionella målaren finns det en förbättrad Flutex Pro. För den estetiska finsmakaren finns det en uppgraderad version av Dekso Ultramatt.

Ny är Flügger Perform, en projektorienterad färgtyp för måleriet, i emballage som tillverkas av 50 procent återvunnen plast.

De tre färgtyperna uppfyller kraven för Svanmärkningen. De dessutom kraven för M1 som representerar lägsta möjliga utsläpp till inomhusklimat. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093