23948sdkhjf

Byggföretag förfalskade uppsägning - stäms på 350 000

Ett byggföretag har enligt Byggnads förfalskat en uppsägning, genom att fabricera ett dokument där det står att en anställd byggnadsarbetare sagt upp sig själv.

Byggnadsarbetaren har varit anställd i företaget  nära tio år. För något år sedan ådrog han sig en ryggskada med sjukskrivning som följd i cirka ett halvår, skriver Arbetet.

När han ska börja arbeta igen, före jul förra året, bokar han in möte med cheferna. Mötena blir avbokade av i sista minuten. Ett av tillfällen är när han sitter på kontoret.

Bolagets företrädare skjuter fram mötet igen. När han kommer tillbaka till kontoret på utsatt datum är ingen av dem där.

En vecka senare får han höra att hans anställning är avslutad. Bolaget hävdar då att han tidigare under våren lämnat ett skriftligt dokument där byggnadsarbetaren säger upp sig själv.

Fackförbundet Byggnads går nu vidare med fallet och stämmer bolaget till Arbetsdomstolen, AD. Enligt stämningsansökan har tre av bolagets företrädare förfalskat dokumentet med uppsägningen.

”Ett exempellöst agerande”, skriver juristen från LO-TCO Rättsskydd, fackets juridikbyrå, i stämningsansökan.

Facket yrkar på ett allmänt skadestånd till byggnadsarbetaren på 350 000 kronor plus ränta. Samt ett ekonomiskt skadestånd på 35 616 kronor per månad från dagen för avskedandet, tills det blir huvudförhandling i AD.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125