23948sdkhjf

Skanskas bud överklagas - försenar stadsdel ett halvår

Skanska tilldelades uppdraget för 200 hyreslägenheter i nya stadsdelen Vårvik i Trollhättan, men nu har de  två andra anbudsgivarna överklagat.

Detta skriver lokaltidningen TTELA.

Strax innan jul stod det klart att kommunala Eidars och Kraftstadens upphandling måste göras om. Det handlade om runt 200 hyreslägenheter i Stafettpinnen och Varpan i Vårvik, plus garage med 270 platser under de två kvarteren och under Läderkulan, där Serneke ska bygga bostadsrätter.

Två av tre anbud som kommit in uppfyllde inte kriterierna, och för att säkerställa en sund konkurrens gjordes en ny upphandling.

Samma entreprenörer lämnade in anbud, och den här gången uppfylldes kraven.

Runt påsk öppnades och utvärderades anbuden, och uppdraget tilldelades Skanska.

– Innan avtalsspärren på tio dagar gått ut så överklagades tilldelningen av de andra två anbudsgivarna, berättar Eleonor Olofsson, ny fastighetsutvecklingschef i Eidar.

Sedan dess har överklagandena analyserats, med hjälp av bolagens jurister. De två entreprenörerna för fram olika skäl till att upphandlingen bör förklaras ogiltig, i respektive överklagan till förvaltningsrätten.

Hur lång tid processen kan ta är svårt att säga, men kommunens bostadsbolag och fastighetsbolag räknar med ett halvår.

Serneke har planerat för byggstart av 130 bostadsrätter i Vårvik nästa år.

– Vi berörs förstås av att upphandlingen överklagats, eftersom våra hus ska ligga ovanpå garaget, säger säger Jon Blomberg, affärschef för projektutveckling vid Serneke i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.406