23948sdkhjf

Peab och Slättö bildar joint venture

Tillsammans med Slättö kommer Peab att utveckla och förvalta gröna bostadsfastigheter i Finland.

Det nya joint venture-bolaget bildas av Peab och Slättö Core Plus, och kommer att ägas till lika delar av de två företagen. Tillsammans har de som ambition att öka portföljen av fastigheter i Finland och fokusera på större städer och gröna bostadsfastigheter.

Peab har under de senaste åren gjort betydande satsningar inom projektutveckling, i linje med strategin. Vi är glada över att nu börja samarbeta med Slättö i Finland. Projekten vi ska genomföra är viktiga för Peab i Finland även avseende miljöcertifierade bostadsprojekt, säger Juha-Pekka Eskola, affärsenhetschef Peab projektutveckling Finland, i en kommentar.

Inledningsvis förvärvas två bostadsprojekt i Vanda och Åbo som består av 178 lägenheter och 705 kvadratmeter kommersiell area.

Vi ser affären som en utmärkt möjlighet att accelerera vår satsning i Finland. Att etablera ett strategiskt joint venture med en skicklig projektutvecklare är helt i linje med vår strategi avseende hur vi vill fortsätta växa geografiskt utanför Sverige inom segmentet gröna bostadsfastigheter, kommenterar Christian Bratt, affärsområdeschef Bostad på Slättö.

Foto: Peab.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156