23948sdkhjf

Peab bygger Volvo Lastvagnars största verkstad

Peab uppför en verkstadsanläggning och kontor i Bäckebol i Göteborg, på uppdrag av Volvo Lastvagnar Sverige för kontraktssumman 248 miljoner kronor. 

En ny toppmodern framtidssäkrad verkstad i Göteborg ska bli den största anläggningen i sitt slag för Volvo Lastvagnar Sverige AB.

Anläggningen ska innehålla kontorsbyggnad och lager som sammanlänkas med tre hallbyggnader. Förutom den senaste tekniken inom verkstadsmiljöer är den även anpassad för service av framtidens fordon.

Byggnaden blir 142 meter lång och 90 meter bred och får en sammanlagd area på 12 000 kvadratmeter. Utöver verkstaden och reservdelslagret byggs en matsal, personalutrymmen och kontorslokaler både för Volvo Truck Center och Volvo Lastvagnars svenska marknadsbolag.

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna genomföra den här satsningen i Göteborg tillsammans med Peab och skapa en förstklassig serviceanläggning för både lastbilar och bussar, säger Stefan Strand, vd Volvo Lastvagnar Sverige och Volvo Truck Center.

Uppdraget är en totalentreprenad i utökad samverkan/partnering med omedelbar byggstart. Arbetets första etapp förväntas vara färdigställt under första kvartalet 2024 och andra etappen under första kvartalet 2025.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141