23948sdkhjf

Ventilationsmontering blir SM-gren

I år kommer tre av landets mest skickliga unga ventilationsmontörer att tävla om guldmedaljen i Arenastaden i Växjö den 10–12 maj.

Det är dags att uppmärksamma både själva yrket och landets skickliga unga ventilationsmontörer. I år blir det därför premiär för ”SM Unga Ventilationsmontörer”.

Vartannat år arrangeras evenemanget Yrkes-SM med 60-talet yrkesutbildningar som samlas för att visa upp sig och cirka hälften av dessa tävlar.

PVF Yrke & Utbildning ansvarar för och arrangerar de Svenska Mästerskapen för landets unga ventilationsmontörer.

– Detta första år blir lite speciellt, eftersom det är ganska få utbildningar som har kommit i gång med den nya ventilationsmontörsutbildningen. Men just därför är det viktigt att vara med och visa upp yrket och utbildningen på årets Yrkes-SM, berättar Kaveh Nowroozi, projektledare på PVF Yrke & Utbildning.

I år görs inga uttagningstävlingar.

Krav är att eleverna böland annat måste vara födda -00 eller senare, de ska kunna läsa, förstå och montera utifrån ritning, utföra funktionella samt estetiskt tilltalande monteringar, ha god förståelse för arbetsmiljö och ergonomi samt ha visat på extra god yrkesskicklighet. De tre finalisterna kommer att presenteras under mars månad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094