23948sdkhjf

Peab skrotar plan: Tjörns höghus ska inte rotera

”Jag kan inte säga att det inte går, men det är inte aktuellt för det här projektet.”

Mossholmens projekterade höghus med 14 våningar och cirka 50 lägenheter skulle inte bara bli Tjörns egna skyskrapa. Det skulle även tillskriva sig epitetet det snurrigaste huset. Planen var att hela byggnaden skulle rotera, skriver ST-Tidningen

På platsen för den gamla oljecisternen på Mossholmen ska istället ett höghus byggas. Huset blir rundat och 14 våningar högt, men det mest spektakulära var att det skulle rotera.

Ett varv på ett dygn, ungefär två meter i timmen, var idén. Nu har Peab köpt marken och lagt ner  planerna på ett roterande höghus.

- Det är inte en möjlig konstruktion att göra för ett så stort hus. Jag kan inte säga att det inte går, men det är inte aktuellt för det här projektet, säger Andreas Wingfors, projektledare på Peab.

Ingemar Johansson vid Mossholmens Marina, har tidigare uttalat sig om höghuset i lokaltidningen. Detta var i samband med att gestaltningsprogrammet för nya Kvarteret Vinga på Tjörn blev godkänt i samhällsbyggnadsnämnden. Ingemar Johanssons plan var att höghuset skulle rotera.

– På så vis får alla havsutsikt och man kan se till att ha solen på rätt ställe hela tiden. Det gör att alla lägenheterna får det där mervärdet som man är beredd att betala lite extra för. Genom det högre värdet skulle man kunna finansiera rotationen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094