23948sdkhjf

Byggrazzia: 18 personer omhändertagna

I en storrazzia mot fyra byggen i Södertälje och Nykvarn omhändertogs 18 personer som arbetade illegalt och saknade arbetstillstånd.

– Dessa arbetsgivare, som utnyttjar och tjänar pengar på andra människors utsatthet och samtidigt undanhåller svenska staten skatteintäkter, är nu misstänkta för brott och anmälningar är upprättade. I många fall drivs dessa företag av den organiserad brottsligheten, säger Britt Marie Talonpoika, polisinspektör i Södertälje, i ett pressmeddelane från polisen.

Under två dagar kontrollerade polisen i Södertälje och gränspolisen i region Stockholm, tillsammans med Arbetsmiljöverket och Skatteverket, 92 personer på fyra företag i Södertälje och Nykvarn. Av dem omhändertogs 18 personer med utländsk hemvist som arbetade illegalt och saknade arbetstillstånd.

– Det handlade främst om personer från Ukraina och Uzbekistan, säger Britt Marie Talonpoika, polisinspektör vid polisen i Södertälje.

Vid den första insatsen genomfördes oanmälda kontroller på byggen i Glasberga och i Nykvarn. Totalt hittades sex personer som arbetade illegalt. Dessa omhändertogs och avvisades. De får också återreseförbud.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.174