23948sdkhjf

NCC och Jernhusen inleder stort samarbete

NCC och Jernhusen ingår ett joint venture-avtal om att gemensamt utveckla Park Central, den första fasen av satsningen RegionCity i Göteborg.

RegionCity är Jernhusens stora stadsutvecklingsprojekt intill centralstationen i Göteborg där det planeras för nya knutpunkter för kollektivtrafiken. Västlänkens station Centralen och nya stadskvarter. NCC och Jernhusen tecknar avtal om att gemensamt utveckla den första fasen, Park Central, som är den fastighet som ligger strax norr om Göteborgs befintliga centralstation.

Projektet omfattar en stations- och kontorsbyggnad på totalt cirka 40 000 kvadratmeter. Kontorshyresgästerna kommer få stora sammanhängande våningsplan, en unik grönskande takterrass och ett brett utbud av service i stationsvåningen. Byggnaden kommer att byggas ovanpå Västlänken och kommer att vara sammanlänkad med Västlänkens station Centralen, som NCC redan bygger sedan 2018 på uppdrag av Trafikverket.

Projektet genomförs gemensamt där NCC Property Development och Jernhusen kommer äga 50 procent vardera i ett gemensamägt JV-bolag. Parterna har även avtalat om att Jernhusen återköper NCC:s andel vid färdigställande 2026.

Park Central är gestaltat av Arkitekterna Krook & Tjäder. Byggnaden kommer uppföras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM nivå Excellent.

Entreprenadkontrakt förväntas tecknas i slutet av 2022 och byggnationen planeras starta i slutet av 2023 samt färdigställas i slutet av 2026. Projektet kommer genomföras i affärsområdet NCC Property Development.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078