23948sdkhjf

BRA Bygg inför gratis mensskydd

Med start 2022 kommer det nystartade företaget Talk About Syd leverera mensskydd till BRA:s alla arbetsplatser och projekt.

Detta görs i samverkan med Wangeskog Hyrcenter och deras bodleveranser till projekten. Satsningen är ett steg i att skapa förutsättningar för en jämställd arbetsplats, förbättra arbetsmiljön ute på projekten och avdramatisera ett annars så tabubelagt ämne.

Bindor, tamponger och trosskydd – allt ska från och med årsskiftet finnas tillgängligt för BRA:s medarbetare ute på projekten. Detta för att förbättra arbetsmiljön och motverka situationer där anställda exempelvis tvingas lämna arbetsplatsen för att inhandla mensskydd.

– Det här är en enkel väg i att förbättra arbetsmiljön för de ute på projekten, BRA vill vara en arbetsplats för alla och då är det här en självklar del i det. Tillgång till sanitetsskydd är ett grundläggande basalt behov och hos oss ska det vara enkelt, säger Kjell Bye, KMA-ansvarig på BRA Bygg.

SYD:s sortimentet kommer erbjudas gratis till medarbetare och kunder via utmärkta toaletter i BRA:s alla byggbodar och platskontor levererade av Wangeskog.

    Kommentera en artikel
    Meddela redaktionen
    Utvalda artiklar

    Sänd till en kollega

    0.14