23948sdkhjf

Abba-Björn överklagar Peab-dom

Abba-Björn Ulvaeus förlorade mot Peab och tvingas betala deras rättegångskostnader på över 300 000 kronor. Nu överklagas domen till Mark- och miljööverdomstolen.

Björn Ulvaeus yrkar att Mark- och miljööverdomstolen ändrar underinstansens dom så att Peab ska utge 820 549 kronor samt ränta och ersättning för hans rättegångskostnader, såväl i Mark- och miljödomstolen som i Mark- och miljööverdomstolen. 

Han yrkar även att han inte ska ersätta Peab för bolagets rättegångskostnader i Mark- och miljödomstolen.

Björn Ulvaeus stämde Peab på 896 000 kronor i Mark- och miljödomstolen förra sommaren. I augusti i år möttes parterna i rätten och hade då anlitat flera experter på området, skriver Dagens Juridik.

Tvisten härrör från en värme- och vattenledning som skadats efter att Peab grävt av en ledning för vatten till hans villafastighet i november 2017 på kommunal mark vid Ulvaeus fastighet. Enligt överklagandeskriften underrättades Ulvaeus om detta först i januari 2018.

Enligt Ulvaeus uppstod en kortslutning när kabeln blev avgrävd och fukt kom in i värmekabeln. När kabeln hade varit i gång ett tag smälte kablarna i skarven vilket ledde till att det blev strömlöst i fastigheten. I slutändan fick Ulvaeus byta ut hela kabeln.

Peab anser att felet inte är deras utan att något fel i installationen för 20 år sedan orsakat att fukt trängt in i värmekabeln och orsakat kortslutning.

Företaget frågasätter kostnaderna för skadorna och tycker att det yrkade beloppet varit för högt. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141