23948sdkhjf

Betonghandbokens tredje utgåva - ännu tyngre

Den omarbetade och utökade 3:e utgåvan av Betonghandbok Material, del 2, beaktar nya forskningsrön och standarder samt utvecklingen av nya delmaterial.

Nya betongsammansättningar, till exempel självkompakterande betong. Högpresterande betong har integrerats i ett antal kapitel och ett ökat fokus har lagts på hållbarhetsfrågor.

– Det är roligt att se att vi nu har en ny utgåva av Betonghandbokens materialdel färdig och att så många bidragit med innehållet. Kunskapen om att använda betongens olika beståndsdelar på rätt sätt blir bara viktigare och viktigare, säger Magnus Ohlsson, vd Cementa.

– Genom publiceringen av del 2 har vi nu en komplett utgåva 3 av Betonghandbok Material. Det känns fantastiskt roligt, med tanke på att så många har glädje av handboken. Tillsammans har vi samlat en stor del av betongbranschen som bidragit med finansiering, skrivande och projektledning. Ett stort tack till alla som bidragit. Det är imponerande att se den breda och djupa expertkunskap som finns i branschen, säger Richard McCarthy, vd Svenska Betongföreningen.

Handboken är skriven av specialister från industri- och konsultföretag, tekniska högskolor och forskningsinstitut. Varje kapitel har sakgranskats av en eller flera tekniska granskare och försetts med omfattande källhänvisningar till forskningsartiklar och undersökningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109