23948sdkhjf

Beijer totallevererar till första klimatneutrala radhusområdet

I utkanten av Malmö växer just nu en helt nytt bostadsområde fram. Här finns också Sveriges första klimatneutrala radhusområde, byggt av bland annat tegel.

Här har Beijers specialistavdelning Fasad & Betong varit drivande i jakten på det mest hållbarhetseffektiva fasadteglet på marknaden som gör det möjligt att klara den klimatneutrala byggnadsnormen.

Projektet ligger så otroligt rätt i tiden och vi på Beijer är väldigt stolta över att vara totalleverantör till det första radhusområdet i Sverige som byggs klimatneutralt. Vi är specialister på material och driver detta arbete tätt tillsammans med arbetsgruppen på Skanska som jag skulle säga är marknadsledande på byggnationer av detta slag, säger Mikael Liljenfors, specialist inom fasad och betong hos Beijer Byggmaterial.

Själva området som har namnet Gottorps Hage består av 40 småhus och 14 radhus, där radhusen är de första helt klimatneutrala i Sverige. Samtliga hem har stort fokus på hållbarhet och alla är märkta med Svanen. Eftersom projektet tar ett helhetsgrepp gällande hållbarhet så byggs husen energieffektiva, vilket också kommer vara en stor fördel för de boende då driftkostnaden kommer kunna hållas nere. Det är svårt att helt komma bort ifrån att generera utsläpp vid ett byggprojekt, därför kompenseras dessa via solenergi på taken som på sikt gör projektet klimatneutralt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109