23948sdkhjf

Ingen korruption i Sernekeaffären

Tidigare i våras avslöjade Göteborgsposten olämpliga kontakter mellan en tjänsteman i Järfälla och byggbolaget Serneke med stora byggprojekt i kommunen.

Serneke har granskats externt där det framgår att kontakterna varit olämpliga, men att Serneke inte blivit förfördelade, skriver Mitti Järfälla.

Tidigare i våras avslöjade Göteborgsposten olämpliga kontakter mellan en tjänsteman i Järfälla och byggbolaget Serneke med stora byggprojekt i kommunen. Under våren hade Göteborgsposten flera artiklar om hur en tjänsteman på ett kommunalt bolag i Järfälla främjat byggbolagets Sernekes jätteetablering i Järfälla, samtidigt som han fått dåvarande vd Ola Serneke, att investera i en fjällby där tjänstemannen själv har en stuga.

Tidningen skrev att Ola Serneke hade kontakt under flera års tid och han gav tips och råd till Ola Serneke inför förhandlingarna med Järfälla kommun. Tjänstemannen, som ansvarade för att öka nyföretagandet i Järfälla, stängdes av och senare avslutades hans anställning i kommunen.

Den bilden bekräftas nu av en extern rapport från KPMG som kommunen beställt efter avslöjandena.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125