23948sdkhjf

Fasadgruppen förvärvar byggbolag

Fasadgruppen förvärvar SH-Bygg AS inklusive dotterbolagen SH Tømmer AS och SH-Bygg Tegl AS med verksamhet i Oslo.

SH-Bygg grundades 2008 och har byggt upp en stark position i Oslo-regionen med fokus på renovering av fasader och balkonger. Dotterbolagen SH Tømmer och SH-Bygg Tegl kompletterar SH-Bygg med tjänster inom snickeri och tegel. SH har 43 heltidsanställda och omsatte cirka 74 miljoner norska kronor verksamhetsåret 2020.

–  Med SH-Bygg stärker Fasadgruppen sin position i Oslo-regionen, som är den klart största regionala marknaden i Norge. SH-Bygg har många kvaliteter som vi värdesätter – ett kompetent ledarskap, omfattande hantverkskunnande och stark lokalanknytning, säger Johan Claesson, affärsområdeschef för Fasadgruppen Väst.

Fasadgruppen finansierar förvärvet av samtliga aktier i SH med tillgängliga kreditfaciliteter och egen kassa. Säljaren har åtagit sig att återinvestera en del av köpeskillingen genom att inom fem månader förvärva befintliga aktier i Fasadgruppen för ett belopp motsvarande 11 miljoner norska kronor.

Genomförandet av förvärvet är inte föremål för några fullföljandevillkor och SH blir därför omedelbart en del av Fasadgruppen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078