23948sdkhjf

TL Bygg ”silar snacket”

Byggentreprenören TL Bygg har fått nog.av den exkluderande och diskriminerande jargong som ofta genomsyrar byggbranschen.

Därför fokuserar de nu stort på sitt jämställdhetsarbete.  Under devisen ”Sila Snacket” ska de arbeta för att sudda ut de delar av jargongen som skapar osunda arbetsmiljöer i branschen, både internt och i branschen i stort.

-- Byggjargongen kan vara helt fantastisk med kreativa ordvitsar och roliga smeknamn men det finns också många element i den som är både exkluderande och diskriminerande. Det stöter bort personer från branschen, gör att människor mår dåligt i den eller hindrar personer att söka sig till den. Det är inte ok och det ska vi göra någonting åt, säger Johan Edlund, vd på TL Bygg.

För att implementera budskapet med märket och arbeta med frågorna internt har företaget anlitat genusvetaren och före detta snickaren Charlie Klang. Han kommer under hösten att tillsammans med medarbetarna på TL Bygg arbeta fram verktyg och arbetssätt för att säkerställa att de är en arbetsgivare där alla känner sig välkomna och vågar vara sig själva. Och som står upp för märket.

- Jag slutade själv i branschen på grund av jargongen i branschen och jag vet att många med mig har gjort detsamma,  säger Charlie Klang.

TL Bygg hoppas att Sila Snacket blir något som sprider sig och används av till exempel andra företag, skolor och personer som verkar i främst bygg- och fastighetsbranschen.
Alla välkomnas använda märket, både individer som vill ta ställning och företag som vill införa det företagsövergripande. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.625