23948sdkhjf

Nya Gottsundaskolan i Uppsala på gång

Ambitionen med den nya Gottsundaskolan, och omgivande verksamheter, är att den ska bli ett lyft för hela Gottsunda som stadsdel.

I oktober 2018, brann två tredjedelar av Gottsundaskolan i Uppsala ner till grunden och lämnade endast den tredje huskroppen kvar med omfattande skador. Genom ett målmedvetet samarbete mellan Uppsala Skolfastigheter, Uppsala kommun och ett flertal inblandade entreprenörer, byggdes en ny modulskola snabbt upp på samma plats. De cirka 500 drabbade skoleleverna kunde flytta in redan till höstterminen 2019.

Planeringen av en ny, modern och större Gottsundaskola påbörjades för två år sedan. Den nya skolan kommer vid inflyttning att kunna välkomna 720 elever i årskurserna 6-9.

– Det är ett omfattande arbete att uppföra en ny skola av den här volymen, vilket gör planeringsfasen särskilt viktig, säger Uppsala Skolfastigheters vd, Mikael Carstensen. Ambitionen med den nya Gottsundaskolan, och omgivande verksamheter, är att den ska bli ett lyft för hela Gottsunda som stadsdel.

 

Mötesplats tillgänglig för hela Gottsunda

Som första steg i byggprocessen rivs inom kort den gamla sporthallen Boll & Boule för att ge plats åt den nya skolan. Storleken på anläggningen kommer att bli närmare 14 000 kvadratmeter, med en tillhörande skolgårdsyta på drygt 16 000 kvadratmeter.

Stora delar av anläggningen kommer också att bli tillgänglig för alla invånare i Gottsunda och även det lokala föreningslivet. Byggnaden kommer utöver själva skolan att rymma en fullstor idrottshall, en fritidsklubb, ett bibliotek samt en danslokal.

Vidare planeras också för ett allaktivitetshus för föreningar.

Den nya skolan kommer att uppföras med certifieringen Miljöbyggnad Silver. Skolmiljön, inklusive skolgården, kommer att skapas utifrån ledorden nordisk natur, skandinavisk design och urbanism.

– Jag är väldigt glad att välkomna In3prenör som huvudpartner i byggandet av nya Gottsundaskolan, säger Annika Burström, projektchef på Uppsala Skolfastigheter. De har en gedigen erfarenhet på området, vilket är viktigt i byggnadsprojekt av den här volymen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109