23948sdkhjf

Beijer gör två storaffärer

Beijer Byggmaterial tecknar avtal om att förvärva Kakeldaxgruppen och Centro Kakel & Klinker.

Genom förvärven siktar Beijer på att bli en betydande spelare inom kakel och klinker och bli en ännu bättre partner till hantverkskunder, skriver bygghandelskedjan i ett pressmeddelande.

Kakeldaxgruppen består av tre starka varumärken, Stigs Kakel, Kakeldax och Kakelcentralen. Gruppen har över 30 års branscherfarenhet med 11 egna butiker, webbshop och återförsäljare spridda över hela landet. Huvudkontoret och centrallagret ligger i Göteborg och här finns även en kakelbutik.

Centro är en av landets största återförsäljare av kakel, klinker och tillhörande material och har funnits i mer än 50 år. B2B kunden står i centrum och inkluderar såväl lokala, regionala som rikstäckande kunder. Centro har totalt 10 butiker samt ett centrallager i Bro. Huvudkontoret ligger i Järfälla i Stockholm.

Båda bolagen riktar sig främst till företagskunder, arkitekter och utvecklare och har totalt 140 medarbetare spridda över hela landet.

Kakel och Klinker är en tung del i Stark gruppen och Stark är stor i Tyskland via bolaget Keramundo.

-- Tillsammans kommer vi att använda vår gemensamma styrka för att bygga lokalt kundvärde och fortsätta bygga dom som bygger,  säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial AB.

-- Beijer Byggmaterials förvärv av Centro skapar strålande möjligheter för Centro och våra kunder, säger Matts Rylander, vd på Centro Kakel & Klinker AB.

- Precis som för Beijer är vårt fokus på proffskunden och vi måste fortsätta att växa inom projekt- och byggkundsmarknaden för att stärka alla våra enheter i en tuff marknad, säger Johan Sandberg, vd på Kakeldaxgruppen.

Kakeldaxgruppen och Centro kommer att drivas som två separata bolag under Beijer Byggmaterial och affären beräknas att slutföras i september 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078