23948sdkhjf

Brasiliens miljöminister utreds för träbrott

Brasiliansk polis undersöker omständigheter kopplade till miljöminister Ricardo Salles om tillåtelse av olaglig export av virke från Amazonas till USA och Europa.

Salles har lett samtal mellan USA och Brasilien om finansiering för att skydda Amazonas djungel, världens största regnskog, som hotas av avverkning och bränder för att rensa mark för jordbruk. 

Polisen agerade på ett beslut från landets Högsta domstol. Virket ska ha sålts på svarta marknaden, enligt landets Högsta domstol, skriver brasilianska Reuter.

Tjänstemän ska ha omvandlat regeländringar för att tillåta exporten med retroaktiv verkan och gav tillgång till Salles bank- och skatteregister.

Salles har berättat för reportrar i Brasilia att domarens order baseras på ett missförstånd. Han försvarade miljöministeriet och miljötillsynsmyndigheten Ibama och sa att de agerade inom lagen och samarbetade med andra myndigheter.

I domstolsdokumenten sade polisen att miljötjänstemännen hade gynnat de exporterande företagen istället för allmänintresset och att myndigheterna letar efter möjliga bevis på korruption och smuggling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.239