23948sdkhjf

SGBC få ny styrelseordförande

Ulrika Francke är ny styrelseordförande för Sweden Green Building Council.

Hållbarhetsorganisationen inom samhällsbyggnad, Sweden Green Building Council (SGBC), väljer vid sin årsstämma Ulrika Francke till styrelsens nya ordförande. 

I samband med stämman lanserar även SGBC sitt nya program för 2021-2025 med ytterligare fokus på digitalisering, taxonomi för hållbara investeringar, opinionsbildning och nordiska projekt och samarbeten.

Ulrika Francke har gedigen erfarenhet från fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen, både som företagsledare, styrelsemedlem och borgarråd. Utöver SGBC är hon styrelseordförande i Vasakronan samt ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Ulrika Francke leder även Formas kommitté för ett nationellt forskningsprogram inom hållbart samhällsbyggande och 2022 blir hon Internationella standardiseringsorganisationens (ISOs) första kvinnliga ordförande. Ulrika har tidigare varit vd för Tyréns och SBC samt ledamot i Swedbanks styrelse.

- Bygg- och fastighetssektorn står i dag för en femtedel av Sveriges klimatutsläpp. Nu krävs innovation, digitalisering och radikala förändringar om vi ska lyckas ställa om i tid. Min förhoppning är att vi i styrelsen, tillsammans med SGBCs medarbetare och medlemmar, ska bidra med vår samlade kompetens och påskynda omställningen inom samhällsbyggnadsbranschen, säger Ulrika Francke, ny styrelseordförande SGBC.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078