23948sdkhjf

Byggarbetare döms till 14 års fängelse

Stockholms tingsrätt meddelar dom om ett brutalt överfall på en kvinna i en tvättstuga. En byggarbetaredöms för försök till mord till fängelse i 14 år. 

I mitten av december 2020 blev en 26-årig kvinna brutalt överfallen i sin
tvättstuga. Hon fick motta ett stort antal kraftiga slag i huvudet med en hammare som orsakade henne allvarliga skador. Det var nära att hon förlorade livet, skriver Stockholms tingsrätt.

Misstankar riktades mot en byggarbetare som hade arbetat i området. Åklagaren åtalade honom för försök till mord. Tingsrätten anser att byggarbetaren är överbevisad om att ha begått gärningen och dömer därför mannen för försök till mord till fängelse i 14 år.

Rättens ordförande chefsrådmannen Erik Lindberg säger i en kommentar:

- Åklagaren har presenterat en grundlig utredning som visar på att byggarbetaren är gärningsmannen. Den fällande domen grundas framför allt på målsägandens tydliga utpekande av byggarbetaren och på det faktum att hennes blod har påträffats på några av hans tillhörigheter.

Enligt tingsrätten är motivet något oklart men en del talar för att byggarbetaren blev påkommen i tvättstugan när han skulle stjäla damunderkläder.

Vid en husrannsakan påträffades hundratals damunderkläder.

Förutom 14 års fängelse ska han utvisas från landet och betala drygt 270 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.065