23948sdkhjf

AI ger mer korrekt lagersaldo

Nystartade Akuret Solutions är sprunget ur forskarvärlden och har utvecklat en AI-plattform som detekterar och korrigerar fel i lagersaldot i butiksledet, ett vanligt problem.

Lagersaldon i bygghandeln visar mycket ofta fel. De går att få bort med mjukvara som letar efter och identifierar avvikelser och upplyser den lageransvarige i butiken om dessa, säger Jesper Stenmark, CMO för Akuret Solutions, till Building Supply.

Att surfa in på nätet och köpa en vara, klicka på collect och åka iväg för att hämta sin vara, men mötas av beskedet att varan är slut, är en upplevelse många kan dela.

– Brutna kundlöften är dyrt, leder till missnöje och kan resultera i byte av handel.

Enligt Akuret kostar det felaktiga lagersaldot omkring 1 000 miljarder dollar om året globalt sett för hela retail-branschen på grund av kundmissnöje, otillfredsställande logistik, utebliven försäljning och alstrat avfall.

– Lagersaldot är helt transaktionsbaserat, vilket betyder att en mängd förlopp i fysiska butiker, inte noteras och skapar inkorrekta lagersaldon, säger Jesper Stenmark.

Nyckeln till AI-plattformen är att den kraftfulla mjukvaran som hittar avvikelser genom att analysera mönster i sälj- och lagerdatan. På så sätt kan mjukvaran snabbt varna när en vara inte verkar finnas tillgänglig, även de gånger saldot visar att varan ska finnas.

För närvarande testas AI-plattformen av Byggmax, vilket Building Supply följer upp med en artikel under försommaren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11