23948sdkhjf

Sehed köper skuldtyngda Erlandsson

Erlandsson Bygg i Stockholm planerar att lämna rekonstruktionen bakom sig för comeback i Stocholm inom främst byggservice.

Läs också:

Inom kort kommer Erlandsson att lägga fram ett förslag till ackord till sina borgenärer. Under förutsättning att bland annat ackordsförslaget accepteras kommer Sehed, som ny ägare till bolaget, att ta över verksamheten i anslutning till att ackordet ska betalas.

Sehed, som har en stark ekonomisk ställning, har det kapital som erfordras för att Erlandsson Bygg i Stockholm åter ska få en stabil bas för sin framtida verksamhet.

Sehed har hittills saknat byggservice i sitt verksamhetsutbud och kompletterar nu med fasad- och takentreprenader, lokalanpassning och ombyggnad,samt nu även byggservice förutom den nyproduktionsverksamhet gruppen bedriver, heter det.

Tillsammans beräknas Erlandssons Bygg i Stockholm och Sehed få en omsättning på runt 2,5 miljarder kronor  och kommer att sysselsätta närmare 500 medarbetare.

I erbjudandet kommer även finnas en mer begränsad nyproduktion. Avsikten är att Erlandsson Bygg med drygt 50 anställda fortsätter att utveckla en kundanpassad och vinstgivande verksamhet i Stockholmsområdet, skriver Sehed i pressmeddelandet. 

Erlandsson Bygg i Stockholm har varit verksamt i Storstockholmsområdet sedan mitten av 1990-talet. Verksamheten expanderade kraftigt fram till hösten 2020 då bolaget på grund av ekonomiska problem relaterade till tidigare nybyggnadsprojekt tvingades ansöka om företagsrekonstruktion.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062