23948sdkhjf

Miljardbyggaren i norr fastighetsförvärvar

Fastighetsförvärv förstärker Contractors expansion i Hemavan

Contractor gör ett strategiskt viktigt förvärv av den så kallade Meca-fastigheten i centrala Hemavan.

Byggbolaget har under flera års tid haft en drivande roll inom Hemavans utveckling, fram till nu har det främst handlat om byggprojekt som bidrar till ortens framväxt. 

– Vi vill utveckla hela Norrland och eftersom vi tror starkt på Hemavan vill vi bidra även i rollen som fastighetsägare på orten, säger Contractor Hemavans vd Albin Holmberg.

Fastigheten Björkfors 1:1089 byggdes 2017 och ligger precis intill flygplatsen i Hemavan, med cirka 1 000 kvadratmeter som i dag är fördelade på lika delar butiksytor och verkstadslokaler.

Eftersom det är en relativt nybyggd fastighet finns det just nu inga planer på ombyggnationer och befintliga hyresgäster påverkas inte av ägarbytet.

– Alla lokaler är tillsatta med bra hyresgäster som vi gärna behåller. Vi vill fortsätta vara en bra hyresvärd och månar om att bidra till ett lokalägt fastighetsbestånd i Hemavan, berättar Åsa Jonsson som är fastighetsansvarig inom Contractor-koncernen.

Tomten är på runt 8 000 kvadratmeter och det finns byggrätt för mer än de 1 000 kvadratmeter som just nu är bebyggda, men det finns ännu inget bestämt om och i så fall hur detta ska tas tillvara.

Däremot är förvärvet ett viktigt steg på vägen i Contractors långsiktiga strategi:

– För oss handlar det inte bara om förvaltning, utan vi ser det som en del i en långsiktig utveckling. Vår målsättning är att vi 2024 ska omsätta 100 miljoner kronor i Hemavan och då gäller det att ge oss själva förutsättningar att nå dit, säger Albin Holmberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078