23948sdkhjf

Peab slår ihop tre till två

Dotterbolaget Peab Byggsystem konsolideras Smidmek, Skandinaviska Byggelement och Lättklinkerbetong till två affärer, idag den 11 mars.

Affärsidén i de tre bolagen delas upp i två affärer – stomentreprenader och materialleveranser av prefab.
– Syftet med förändringarna är att skapa ett samlat erbjudande till kunderna så att de lättare kan beställa produkter och entreprenader från oss. Med denna renodlade och tydligare struktur blir det lättare att förstå var i vår organisation de ska vända sig, säger Carl Rülcker, vd för Peab Byggsystem.

Smidmek uppför prefabricerade stommar i stål och betong. I samband med detta utför man även kompletteringssmide och plåtarbeten. Byggelement marknadsför ett komplett sortiment av prefabricerade betongelement som exempelvis fasader, innerväggar, trappor, skalväggar, plattbärlag, håldäck och balkonger.
– Jag ser en fortsatt hög efterfrågan generellt. Just nu är våra orderböcker tecknade till motsvarande en årsproduktion. Inte minst ser vi ett stort intresse för våra produkter ECO-stomme och ECO-prefab som under början av 2021 har lanserats fullt ut, säger Carl Rülcker.

De nya produkterna innehåller betong där slagg från ståltillverkning delvis ersatt cement som bindmedel vilket ger en betydligt lägre klimatpåverkan.

Källa: Dotterbolaget

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062