23948sdkhjf

Nytt kvarter för 1,6 miljarder

Ihop med fastighetsbolagen Next Step Group och Investor-ägda Vectura Fastigheter investeras drygt 1,6 miljarder kronor i ny stadsdel i Mölndahl.

Via det samägda bolaget, Trenum, ska Balder och Tredje AP-fonden utveckla runt 450 hyresrätter och forskarbostäder mitt i stadsdelen. Planen är att byggstarta cirka 150 lägenheter om året. Balder äger även en tredjedel av Next Step Group. Nu byggstartas områdets signaturbyggnad GoCo House – ett hus för samverkan på hela 21 000 m2.

– Jag tror att GoCo Health Innovation City kommer skapa mycket värde för både regionen och Sverige. Läget vid AstraZeneca är fantastiskt och det behövs ett sådant här kluster för att utveckla svensk hälsoinnovation och för att attrahera både kompetens och företag här. Bostäderna vi bygger gör att gästforskare, anställda och andra som GoCo attraherar kan bo i hjärtat av området,  säger Erik Selin, vd  på Balder.

GoCo House manifesterar idén med GoCo Health Innovation City. Dels via sin spektakulära arkitektur, men framförallt genom att vara en naturlig plats för samverkan. Det kommer det bland annat finnas mötesplatser i form av takterrasser, gårdar och gemensamma/allmänna utrymmen. Bostadsområdet ska även uppmuntra boende och besökare till en aktiv livsstil.

– Framstående forskning kommer från samverkan, och nu skapar vi platsen där goda forskningsidéer ska kunna kanaliseras och realiseras, säger Jacob Torell, VD på Next Step Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11