23948sdkhjf

Köper 63 procent av byggbolaget

Ratos förvärvar 63 procent av byggföretaget Vestia Construction Group, som är verksamt på den expansiva Göteborgsmarknaden.

Vestia har under de senaste fem åren uppvisat en genomsnittlig årlig tillväxt om 40 procent med en justerad EBITA-marginal om 6 procent under det senaste räkenskapsåret 2019/2020. Innevarande räkenskapsår beräknas Vestia omsätta runt 750 miljoner svenska kronor..

– Förvärvet av Vestia utgör ett bra komplement till vårt befintliga byggbolag HENT, både geografiskt och kompetensmässigt. Bolaget har en stark kundorienterad kultur och en transparent affärsmodell som skapar stor trygghet för kunden. Vi är glada över att ledning och nyckelpersoner, som äger 37 procent av bolaget efter transaktionen, väljer att utveckla Vestia vidare tillsammans med oss på Ratos, säger Christian Johansson Gebauer, Affärsområdeschef för Construction & Services på Ratos.

Vestia arbetar enligt en så kallad ”partneringmodell”, där arbetet följs upp utifrån en överenskommen målbudget och där Vestia erhåller löpande kostnadsersättning samt ett förutbestämt arvode.

Kunden och Vestia arbetar transparent och fattar alla avgörande beslut gemensamt för att uppnå bästa totalekonomi och ett effektivt genomförande. Processen skapar stor trygghet för alla parter, de finansiella riskerna minimeras och projekten levereras med hög kvalitet och långsiktigt hållbara lösningar.

– Vi har sedan en tid sökt efter en ny huvudägare som kan vara en aktiv part i bolagets fortsatta tillväxt och vi är mycket nöjda över att det blev Ratos, säger Christian Wieland, vd på Vestia Construction Group.

Vd Christian Wieland och ledningen i Vestia kommer fortsätta i sina nuvarande positioner. Vestia kommer att drivas som ett självständigt bolag inom Ratos.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094