23948sdkhjf

K-Fastigheter köper prefabfabrik

K-Fastigheter förvärvar Kilen Prefab med produktionsanläggning för prefabricerade betongstommar i Strängnäs.

Genom köpet kan K-Fastigheter stärka sin position som byggare och förvaltare av kostnadseffektiva hyresrätter i koncepthus, med fokus på Mälardalsregionen.

– Köpet av denna prefabfabrik stärker K-Fastigheters produktionskapacitet i Mälardalen, ett för oss prioriterat tillväxtområde, och en av Sveriges mest byggintensiva regioner, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding.

– Vi har idag över 1 300 lägenheter i produktion, och har målsättningen att i framtiden kunna erbjuda fler prisvärda hyresrätter i fler orter kring Mälaren och närliggande områden med god tillväxt.

– Det känns väldigt positivt och glädjande att det är K-Fastigheter, en stark aktör inom bostadsbranschen, som är köpare. Jag är mycket stolt över den fabrik vi genom åren byggt upp och det ska bli spännande att följa dess framtida utveckling, säger Dan Bohman, vd Kilen Prefab AB.

– Med detta förvärv välkomnar vi ett tjugotal nya medarbetare i Strängnäs. Anläggningen är välskött och ger oss ett bra komplement som stärker vår marknadsposition, och vi ser fram emot att kunna erbjuda Prefabs klimatpositiva betongstommar till fler kunder. Eftersom en betongstomme har en lång livslängd är den ett utmärkt val när man som vi tänker långsiktigt, säger Kaj Grönvall, vd för Finja Prefab.

Prefabfabriken omsätter runt 60 miljoner kronor på årsbasis. Säljare är Kilenkrysset Produktion AB, ett bolag inom Kilenkryssetkoncernen. Den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 21 miljoner kronor och tillträde sker den 30 april 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094