23948sdkhjf

Fd Skanska-vd blir ny styrelseledamot i Assemblin

Per-Ingemar Persson föreslås väljas in som ny styrelseledamot i Assemblin vid nästa ordinarie bolagsstämma den 11 maj 2021.

Per-Ingemar Persson (född 1956) driver idag en egen rådgivningsverksamhet. Efter civilingenjörsexamen från Lunds tekniska högskola har han haft en rad ledande positioner i företag inom bygg- och installationsbranschen, bland annat som vd för Skanska Sverige, vd för det före detta installationsbolaget NVS (som idag är en del av Assemblin) samt vd för Veidekke Sverige.

Per-Ingemar Persson är för närvarande även styrelseledamot i Fabege AB (där han avböjt sig omval inför kommande stämma), Wihlborgs AB och Veidekke ASA samt styrelseordförande i News (Northern Environmental and Water Solutions) AB och ELU Konsult AB. Per-Ingemar är också föreslagen som ny styrelseledamot i Bonava AB.

– Genom sin gedigna branscherfarenhet blir Per-Ingemar Persson ett bra tillskott i Assemblins styrelse. Vi ser mycket fram emot att ta del av hans erfarenheter och kunskaper, säger Mats Wäppling, styrelseordförande i Assemblin, som utformar, installerar och underhåller tekniska system för luft, vatten och energi.

– Assemblin är ett bolag med höga ambitioner och verksamhet på en spännande marknad i stor förändring. Jag är imponerad av den resa bolaget har gjort under de senaste åren och ser fram mot att bidra till den fortsatta utvecklingen, säger Per-Ingemar Persson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094